Odrůdy - Velká Británie

Pěstební podmínky pro chmel ve Velké Británii jsou velmi specifické a chmelařství na britských ostrovech má velmi dlouhou tradici.

Pěstování chmele je soustředěno do několika hrabství, z nichž nejvýznamnější jsou Hereford, Worchester, Sussex a Kent. Klimatické podmínky jsou humidní, převládají lehčí půdy a nižší teploty během vegetace. Chmel pěstovaný v těchto podmínkách mívá menší obsah hořkých látek a silic ale vyznačuje se "hlubokým a tělnatým" charakterem celkového aroma, typickým pro anglická piva.  Aroma anglických odrůd bývá tvrdší, kořenitější, typické pro tradiční odrůdy Golding a Fuggle.

Fuggles

- výrazná evropská vůně

- r. 1875, Velká Británie, Kent (objeven již r. 1861)
- pojmenován podle Richarda Fuggle z Benchley
- výrazná evropská vůně, specifické trávovité až zemité aroma
- před téměř 100 lety byl znám jako chmel dvojího užití, typický pro tradiční anglický Ale
- alternativy: Fuggle (US), Willamette, Styrian Golding, Tettnanger, Newport

 

 

Aroma

Aroma

- trávové, mátové zemité

Intenzita Aroma 6/10

Pivovarské využití

Pivovarské využití

- English Ale, Porter, Mild Ale, Bitter, Extra Special Bitter, Lambic, Amber Ale, Cask Ale, Stout, Oatmeal Stout, Strong Ale, Nut Brown Ale, Golden Ale, Christmas Ale - aroma

Dodatečné informace

Dodatečné informace

Země původu Velká Británie
Alfa kyseliny 2,4-6,1 %
Beta kyseliny 2,1-2,8 %
Co-humulon 25-29 %
Celkové silice 0,44-0,83 ml/100 g
Myrcen 43,4 %
Caryophylen 9,1 %
Farnesen 4,3 %
Humulen 26,6 %