Varieties - Great Britain
Bramling Cross
Výrazná aromatická odrůda "amerického typu". Dodává velmi intenzivní aroma a chuť při závěrečném chmelovaru, chmelení tzv. "hop back" nebo pozdním chmelení.
Má původ ve Velké Británii, kde byla vyšlechtěna křížením v roce 1927. Za jejím zrodem stojí profesor Ernest Salmon z Wye College v Kentu, který stojí i za dalšími úspěšnými chmelovými odrůdami.
Alternativy k Bramling Cross
East Kent Golding, UK Golding, US Golding
Aroma
Má výrazné aroma, typické pro americké odrůdy chmele, které je kořenité s tóny černého rybízu, ostružin a citrusového ovoce.
Aroma intensity 8 - 10
Use
Střed a závěr chmelovaru (dual purpose), pozdní chmelení, "hop back" a zejména na tradiční způsoby studeného chmelení "do sudu". Všechny druhy anglických a amerických stylů piv (Glden Ale, Bitter, Rye Ale, IPA, Stout, Imperial Stout, Pale Ale)
Aditional informations
Country of origin | Great Britain |
---|---|
Alfa acides | 5-7,8 % |
Beta acides | 2,3-3,2 % |
Co-humulon | 33-35 % |
Total oils | 0,7-1,2 ml/100 g |
Myrcen | 35-40 % |
Caryophylen | 14-18 % |
Farnesen | < 1,0 % |
Humulen | 28-33 % |