Odrůdy - Velká Británie

Pěstební podmínky pro chmel ve Velké Británii jsou velmi specifické a chmelařství na britských ostrovech má velmi dlouhou tradici.

Pěstování chmele je soustředěno do několika hrabství, z nichž nejvýznamnější jsou Hereford, Worchester, Sussex a Kent. Klimatické podmínky jsou humidní, převládají lehčí půdy a nižší teploty během vegetace. Chmel pěstovaný v těchto podmínkách mívá menší obsah hořkých látek a silic ale vyznačuje se "hlubokým a tělnatým" charakterem celkového aroma, typickým pro anglická piva.  Aroma anglických odrůd bývá tvrdší, kořenitější, typické pro tradiční odrůdy Golding a Fuggle.

Pilgrim

- všestranný chmel

- r. 2000, Velká Británie, Wye College
- vyšlechtěn z trpasličích odrůd First Gold a Herald (Pilgrim trpasličí není)
- příznivé aroma, chuťové vlastnosti, prvotřídní hořké vlastnosti
- klasická hořkost v anglickém stylu
- komplexní chuť a aroma byly přirovnávány k travnatým bylinám, grapefruitu, bobulím a hruškám až po koření, cedr a med
- dobrá stabilita při skladování, vynikající potenciál výnosu a odolnost proti vadnutí a plísním
- všestranný chmel, skvělý ve varu od začátku do konce
- alternativy: Target, Pioneer, Challenger

Aroma

Aroma

- cerd, med, kořenité

Intenzita Aroma 6/10

Pivovarské využití

Pivovarské využití

- English Pale Ale, India Pale Ale, Wheat Beer, Stout, Barley Wine, Imperial Stout - hořkost, aroma

Dodatečné informace

Dodatečné informace

Země původu Velká Británie
Alfa kyseliny 9-13 %
Beta kyseliny 4,2-5,2 %
Co-humulon 36-38 %
Celkové silice 1,8 ml/100 g
Myrcen 36-38 %
Caryophylen 7 %
Farnesen 0,3 %
Humulen 17 %