Odrůdy - Velká Británie

Pěstební podmínky pro chmel ve Velké Británii jsou velmi specifické a chmelařství na britských ostrovech má velmi dlouhou tradici.

Pěstování chmele je soustředěno do několika hrabství, z nichž nejvýznamnější jsou Hereford, Worchester, Sussex a Kent. Klimatické podmínky jsou humidní, převládají lehčí půdy a nižší teploty během vegetace. Chmel pěstovaný v těchto podmínkách mívá menší obsah hořkých látek a silic ale vyznačuje se "hlubokým a tělnatým" charakterem celkového aroma, typickým pro anglická piva.  Aroma anglických odrůd bývá tvrdší, kořenitější, typické pro tradiční odrůdy Golding a Fuggle.

Archer®

Archer® má příjemnou chmelovou vůni s tóny limetky a broskve. Řadí se k nové generaci velmi oblíbených odrůd kategorie tzv."flavour hops".

Archer®  pochází z vývojového programu Charles Faram Development (CFD). Přináší do anglického chmelařství nový trend výrazného ovocného aroma. Odrůda Archer® je trpasličího vzrůstu, rezistentní verticilióznímu vadnutí, velmi tolerantní k padlí chmelovému.

Aroma

Aroma

Limetka, meruňka, broskev, květinové.

Intenzita Aroma 6/10

Pivovarské využití

Pivovarské využití

Pivu dodává velmi výraznou, dominantní, avšak nevtíravou příjemnou hořkost. Výborná na chmelovar ale i na studené chmelení. Výborná do vrchně kvašených piv typu Ale, English IPA, porter a stout.

Dodatečné informace

Dodatečné informace

Země původu Velká Británie
Alfa kyseliny 4-6 %
Beta kyseliny 2-3 %
Co-humulon 32-38 %
Celkové silice 0,6-0,8 ml/100 g
Myrcen 20-25 %
Farnesen 0,4 %
Humulen 26-30 %