Odrůdy - Velká Británie

Pěstební podmínky pro chmel ve Velké Británii jsou velmi specifické a chmelařství na britských ostrovech má velmi dlouhou tradici.

Pěstování chmele je soustředěno do několika hrabství, z nichž nejvýznamnější jsou Hereford, Worchester, Sussex a Kent. Klimatické podmínky jsou humidní, převládají lehčí půdy a nižší teploty během vegetace. Chmel pěstovaný v těchto podmínkách mívá menší obsah hořkých látek a silic ale vyznačuje se "hlubokým a tělnatým" charakterem celkového aroma, typickým pro anglická piva.  Aroma anglických odrůd bývá tvrdší, kořenitější, typické pro tradiční odrůdy Golding a Fuggle.

Boadicea

- první odrůda odolná proti mšicím

- r. 2004, Velká Británie- program Horticulture Research International
- známý jako první odrůda odolná proti mšicím na světě
- vynikající odolnost proti vadnutí a plísni
- trpasličí odrůda, ale výnosná
- jemná vůně květů, kořeněný charakter
- lehká a kulatá hořkost

Aroma

Aroma

- zemité, květinové, kořenité

Intenzita Aroma 6/10

Pivovarské využití

Pivovarské využití

- Pilsener- aroma

Dodatečné informace

Dodatečné informace

Země původu Velká Británie
Alfa kyseliny 7-10 %
Beta kyseliny 3-4 %
Co-humulon 26 %
Celkové silice 1,4-2 ml/100 g
Myrcen 33 %
Caryophylen 15-19 %
Farnesen 5 %
Humulen 20 %