Odrůdy - Velká Británie

Pěstební podmínky pro chmel ve Velké Británii jsou velmi specifické a chmelařství na britských ostrovech má velmi dlouhou tradici.

Pěstování chmele je soustředěno do několika hrabství, z nichž nejvýznamnější jsou Hereford, Worchester, Sussex a Kent. Klimatické podmínky jsou humidní, převládají lehčí půdy a nižší teploty během vegetace. Chmel pěstovaný v těchto podmínkách mívá menší obsah hořkých látek a silic ale vyznačuje se "hlubokým a tělnatým" charakterem celkového aroma, typickým pro anglická piva.  Aroma anglických odrůd bývá tvrdší, kořenitější, typické pro tradiční odrůdy Golding a Fuggle.

Pilot

....

- r. 2001, Velká Británie, Wye College
- vysoce výnosná odrůda, dobře odolná proti vadnutí, ale ne proti plísním
- odlišný od většiny ostatních anglických chmelů
- čisté a osvěžující hořké vlastnosti s kořeněnými aromaty citronu a marmelády

Aroma

Aroma

- citrón, marmeláda, kořenité

Intenzita Aroma 5/10

Pivovarské využití

Pivovarské využití

hořkost

Dodatečné informace

Dodatečné informace

Země původu Velká Británie
Alfa kyseliny 8-11,5 %
Beta kyseliny 3,3-5 %
Co-humulon 28-37 %
Celkové silice 0,8-1,4 ml/100 g
Myrcen 30-40 %
Farnesen 1 %