Odrůdy - Velká Británie

Pěstební podmínky pro chmel ve Velké Británii jsou velmi specifické a chmelařství na britských ostrovech má velmi dlouhou tradici.

Pěstování chmele je soustředěno do několika hrabství, z nichž nejvýznamnější jsou Hereford, Worchester, Sussex a Kent. Klimatické podmínky jsou humidní, převládají lehčí půdy a nižší teploty během vegetace. Chmel pěstovaný v těchto podmínkách mívá menší obsah hořkých látek a silic ale vyznačuje se "hlubokým a tělnatým" charakterem celkového aroma, typickým pro anglická piva.  Aroma anglických odrůd bývá tvrdší, kořenitější, typické pro tradiční odrůdy Golding a Fuggle.

Sovereign

- jemný chmel

- r. 2006, Velká Británie, Wye College
- vyšlechtěn v 90. letech 20. století, potomek Pioneer
- aroma jemné, květinové, travnaté a mátové
- klasická hořkost, dobře zaoblená, dodává jemné vanilkové aspekty
- vhodný pro anglické a belgické typy piva Ale
- funguje dobře ve spojení s Goldings

Aroma

Aroma

- trávové, květinové, zemité

Intenzita Aroma 6/10

Pivovarské využití

Pivovarské využití

- American Lager, American Pale Ale - hořkost

Dodatečné informace

Dodatečné informace

Země původu Velká Británie
Alfa kyseliny 4,5-6,5 %
Beta kyseliny 2,1-3,1 %
Co-humulon 26-30 %
Celkové silice 0,6-1 ml/100 g
Myrcen 25-30 %
Caryophylen 7,9-8,1 %
Farnesen 3,5-3,7 %
Humulen 21-26 %