Odrůdy - Velká Británie

Pěstební podmínky pro chmel ve Velké Británii jsou velmi specifické a chmelařství na britských ostrovech má velmi dlouhou tradici.

Pěstování chmele je soustředěno do několika hrabství, z nichž nejvýznamnější jsou Hereford, Worchester, Sussex a Kent. Klimatické podmínky jsou humidní, převládají lehčí půdy a nižší teploty během vegetace. Chmel pěstovaný v těchto podmínkách mívá menší obsah hořkých látek a silic ale vyznačuje se "hlubokým a tělnatým" charakterem celkového aroma, typickým pro anglická piva.  Aroma anglických odrůd bývá tvrdší, kořenitější, typické pro tradiční odrůdy Golding a Fuggle.

Bullion

- příchuť tmavého ovoce a prvky koření

- na trhu od r. 1938, Velká Británie, Wye College
- vyšlechtěn r. 1919 z divokého chmele z kanadské Manitoby
- příchuť tmavého ovoce a prvky koření
- mírně hrubá hořkost
- použití při střednědobém až pozdním přidání
- sice má vysokou výtěžnost, ale je náchylný na viry
- alternativy: Columbus, Northern Brewer, Galena, Chinook, Brewer’s Gold

Aroma

Aroma

- černý rybíz, kořenité

Intenzita Aroma 7/10

Pivovarské využití

Pivovarské využití

- Stout, Doppelbock, Barley Wine, Imperial Stout - hořkost

Dodatečné informace

Dodatečné informace

Země původu Velká Británie
Alfa kyseliny 6,7-12,9 %
Beta kyseliny 3,7-9,1 %
Co-humulon 39 %
Celkové silice 1,14-2,7 ml/100 g
Myrcen 45-55 %
Caryophylen 9-11 %
Humulen 23-30 %