Odrůdy - Velká Británie
Pěstební podmínky pro chmel ve Velké Británii jsou velmi specifické a chmelařství na britských ostrovech má velmi dlouhou tradici.
Pěstování chmele je soustředěno do několika hrabství, z nichž nejvýznamnější jsou Hereford, Worchester, Sussex a Kent. Klimatické podmínky jsou humidní, převládají lehčí půdy a nižší teploty během vegetace. Chmel pěstovaný v těchto podmínkách mívá menší obsah hořkých látek a silic ale vyznačuje se "hlubokým a tělnatým" charakterem celkového aroma, typickým pro anglická piva. Aroma anglických odrůd bývá tvrdší, kořenitější, typické pro tradiční odrůdy Golding a Fuggle.

Bullion
- příchuť tmavého ovoce a prvky koření
- na trhu od r. 1938, Velká Británie, Wye College
- vyšlechtěn r. 1919 z divokého chmele z kanadské Manitoby
- příchuť tmavého ovoce a prvky koření
- mírně hrubá hořkost
- použití při střednědobém až pozdním přidání
- sice má vysokou výtěžnost, ale je náchylný na viry
- alternativy: Columbus, Northern Brewer, Galena, Chinook, Brewer’s Gold

Aroma
- černý rybíz, kořenité
Intenzita Aroma 7/10

Pivovarské využití
- Stout, Doppelbock, Barley Wine, Imperial Stout - hořkost

Dodatečné informace
Země původu | Velká Británie |
---|---|
Alfa kyseliny | 6,7-12,9 % |
Beta kyseliny | 3,7-9,1 % |
Co-humulon | 39 % |
Celkové silice | 1,14-2,7 ml/100 g |
Myrcen | 45-55 % |
Caryophylen | 9-11 % |
Humulen | 23-30 % |