Odrůdy - Francie

Chmelařská oblast ve Francii je malá, zato malebná, situovaná do vinařské oblasti severovýchodu země – Alsaska, do oblasti města Strasbourg. Klima v Alsasku je polokontinentální, jsou zde studené zimy a horká léta, což chmelu pěstovanému zde dodává jedinečné plné aroma.

Francouzské chmelařství za posledních 15 let dost zmenšilo plochu z původních cca 700 ha na dnešních asi 320 ha. Bylo to vlivem (do té doby pěstovaných) zejména německých a anglických odrůd. Vlivem rozvoje řemeslného pivovarnictví se plochy orientují dnes již hlavně na francouzské odrůdy a nové šlechtění.

Z odrůd se zde pěstují zejména Strisselspalt, Tradition, Fuggle, Golding, Columbus, Brewers Gold, Nugget, Magnum. V poslední době jsou na vzestupu nové francouzské odrůdy pro své jedinečné aroma v kategoriích tzv. „flavourhops“, jako Aramis, Triskel a Barbe Rouge.

Mistral

- mladá francouzská odrůda

- r. 2016, Francie
- potomek odrůd Cascade a Strisselspalt
- určen pro Ale a speciální pivo
- specifické chmelové aroma- šťavnatá hruška, byliny a citrusy
- karamelovo-chlebová příchuť
- použití při pozdním a suchém chmelení

Aroma

Aroma

- pomerančové, hruškové, bylinné

Intenzita Aroma 6/10

Pivovarské využití

Pivovarské využití

- Ale, speciální pivo

Dodatečné informace

Dodatečné informace

Země původu Francie
Alfa kyseliny 6-9 %
Beta kyseliny 3-4 %
Co-humulon 29-39 %
Celkové silice 1-1,5 ml/100 g
Myrcen 59-65 %
Farnesen 2,5-3,5 %
Humulen 9-13 %