Varieties - Poland
Name | Alfa acides | Cohumulon content |
---|---|---|
11 - 15 % | 29 - 35 % | |
10-13 % | 29-34 % | |
11-15 % | 21-29 % | |
9-12 % | 26-33 % | |
6-9 % | 29-35 % | |
4 - 7 % | 24 -34 % | |
6-8 % | 26-31 % | |
8-11 % | 26-30 % | |
Lubelski (Lubliner) | 5-7 % | 23-25 % |
Lubelski (Lubliner)
Aromatický chmel patřící svým pravým jemným chmelovým aroma mezi odrůdy kategorie žateckého červeňáku s obdobným využitím.
Odrůda Lubelski ,též nazýván Lubliner), pochází z křížení s českou odrůdou Žatecký poloraný červeńák (Saaz) a vyniká jemným chmelovým aroma. Pěstuje se v okolí polského města Lublin a velmi hojně se využívá do tradičních ležáků ale i vrchně kvašených piv (Ale). Odrůda je charakteristická malým hektarovým výnosem, ranou sklizní a tolerancí k padlí chmelovému. Vyniká dobrou skladovatelností.
Substituce
Žatecký poloraný červeňák (Saaz), Sterling
Aroma
Pravé jemné chmelové, zemité, bylinné, levandulové
Aroma intensity 5
Use
Druhé až třetí chmelení všech tradičních ležáků a Ale.
Aditional informations
Country of origin | Poland |
---|---|
Alfa acides | 5-7 % |
Beta acides | 3-5 % |
Co-humulon | 23-25 % |
Total oils | 0,88 ml/100 g |
Myrcen | 52 % |
Caryophylen | 4-6 % |
Farnesen | 12 % |
Humulen | 14 % |